Leestips voor het weekend

Oef, vrijdag! Normaliter mag ik nu het weekend inzetten, maar vanmiddag toch nog even een vergadering bijwonen. En dat terwijl ik nu net extra nood heb aan wat tijd om orde te scheppen in mijn huis en mijn hoofd. Tussen zieke kindjes, een korte vakantie met de daaropvolgende berg was & strijk, de vele vergaderingen tot ’s avonds toe en een echtgenoot die de wereld afschuimt voor zijn job is het zoeken naar de juiste balans tussen jagen en rusten.

En dan heb je plots een huilend kleutertje aan de schoolpoort dat niet wil dat papa naar zijn werk vertrekt en een koortsig ukje in je armen dat gewoon gewiegd en vastgehouden wil worden….even stilstaan dus en prioriteiten bijstellen. Gelukkig kan ik steun vinden bij alle andere vrouwen, dichtbij & ver weg, die elke dag dezelfde afwegingen moeten maken. En omdat we deze week al die vrouwen in the picture willen stellen, bij deze een lijstje van een aantal inspirerende blogs!

Reading My Tea Leaves: Erin Boyle, moeder van 2, woont in Brooklyn in een piepklein appartement, waar ze eenvoudig wonen & zinvol werken combineert. Indrukwekkend hoe ze erin slaagt om op zo’n klein oppervlak zo een gezellige thuis te creëren waarbij ze haar eigen voetafdruk zoveel mogelijk beperkt! Haar tips om met minder meer te doen en bewuster ecologisch te leven, zijn eenvoudig én haalbaar.

A Cup of Jo: Joanna Goddard leeft ook met man en 2 kids in New York. Haar grappige blog is iets minder gericht op minimaal leven, maar maakt wel veel ‘vrouwenonderwerpen’ bespreekbaar. Ik word vooral geraakt door haar openheid over haar eigen twijfels rond het moederschap en door haar inspirerende verhalen over en door vrouwen wereldwijd!

The Woodland Wife: ken ik vooral van haar instagram account, met de mooiste foto’s over haar leven ‘in the woods’. Stiekem droom ik ook van huis in het groen, waarbij mijn dochters op ontdekkingstocht kunnen gaan en de omringende bomen kunnen leren kennen. Haar blog zelf moet ik ook nog ontdekken, maar ziet er veelbelovend uit!

Fox meets Bear: Johnna Holmgren is een vrouw met ballen en voedt samen met haar ‘wilde’ man 2 dochters op in hun huis in Minnesota. Ze geeft leuke tips om te leven en te koken van wat je vindt in het groen (paddestoelen plukken, maple syrup maken,….), maar iets minder toepasbaar hier in België…Toch ga ik graag mee in haar dromerige universum waar achter elke boom een bosprinses kan wonen.

Homesong blog: Amanda Watters woont in Kansas en blijft thuis om voor haar 3 kinderen te zorgen. In haar blog geeft ze heel praktische tips voor een ecologisch, kindgericht leven terwijl haar instagram account de schattigste beelden toont van haar kinderen en huis.

Cloistered Away: Nog een mama die thuis blijft voor haar 4 kinderen, Bethany Douglas. Haar tips rond ‘homeschooling’ zijn iets minder aan mij besteed, maar de manier waarop ze haar kinderen betrekt en verantwoordelijk maakt in het huishouden spreken me zeker aan. Daarnaast vind ik haar rituelen om rust te brengen in het huishouden en haar huishoudtips wel interessant.

Nog tips? ik ben steeds op zoek naar nieuwe blogs voor meer inspiratie…..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s